Informatieavond in dorpshuis rustig verlopen

De informatie-avond in het dorpshuis van Welsum over de uitbreiding van het kippenbedrijf van Van der Weerd is rustig verlopen. Zo’n tachtig dorpsgenoten en andere belangstellenden luisterden naar de standpunten van ondernemer, gemeente, GGD en bezorgde omwonenden. Gemeente en ondernemer benadrukten dat de uitbreiding voldoet aan de wet- en regelgeving. Dat is overigens een mening en geen feit. Of de uitbreiding ook werkelijk door de juridische beugel kan, zal te zijner tijd door de rechter worden beoordeeld.

GGD en omwonenden stonden dicht bij elkaar waar het gaat om de bescherming van de volksgezondheid. Jaap de Wolf van de GGD vroeg om meer maatregelen die de uitstoot van schadelijke stoffen beperken. Omwonende Jan Smit, die de ontwerpbeschikking ”prutswerk”noemde, zei: ”Op aanraden van Van Westreenen, de adviseur van de maatschap, stelt de gemeente het belang van de ondernemer boven onze belangen, waaronder de volksgezondheid en leefbaarheid.” Voor de volledige tekst, zie link onderaan bericht.
Wethouder Blind zegde toe alle vragen die van te voren door de inwoners van Welsum schriftelijk waren ingediend, te beschouwen als een zienswijze. Daarmee is overigens niet gezegd dat de inwoners geen zienswijze meer hoeven in te dienen.

Wil je een echte zienswijze indienen? Doe dat dan voor 12 januari 2017. Je kunt gebruik maken van de standaard-zienswijze op deze website. Heb je vragen? Neem contact op met Tekko Flokstra: 0570 592629.

toespraak-jan-smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No spam *