Stal ontruimd aan Erveweg 10

In de nacht van 25 op 26 januari zijn de kippen verwijderd uit een van de stallen aan de Erveweg 10. Het gaat om de stal waarvoor een vergunning is aangevraagd voor nieuwbouw. Deze nieuwbouw is onderdeel van de uitbreidingsplannen van het pluimveebedrijf van Van der Weerd.

Het is opmerkelijk dat de kippen zijn verwijderd, terwijl de vergunning nog niet rond is. De kippen waren nog lang niet aan vervanging toe. Ze zaten ruim elf maanden in de stal. Een normale legronde duurt zo’n achttien maanden.

Van der Weerd wil op de plaats van de stal die hij nu ontruimd heeft, een veel grotere stal neerzetten. Deze stal moet plaats bieden aan twee keer zoveel kippen (geen 10.000 maar 20.000). In totaal wil hij aan de Erveweg 10 ruim 60.000 kippen gaan houden. De ontruimde stal wordt verbreed (van 15 naar 25 meter) en verhoogd (van 4 naar 7,35 meter).

De gemeente Olst Wijhe komt volgende week met een persbericht over de stand van zaken wat betreft de vergunningverlening. Het valt niet te verwachten dat er dan al duidelijkheid komt over de vraag of en wanneer de vergunning voor ruim 60.000 leghennen definitief wordt verleend. Door deze uitbreiding zou er in Welsum een bedrijf ontstaan met 100.000 leghennen (locatie Erveweg en Zijlweg bij elkaar opgeteld).
Het is nu ruim een jaar geleden dat inwoners van Welsum een zienswijze konden indienen op de zogeheten ontwerpbeschikking van 24 november 2016.

1 gedachte op “Stal ontruimd aan Erveweg 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No spam *