Uitloop voor hooguit 25.000 leghennen aan Erveweg

Robert Kamphuis, adviseur van de maatschap Van der Weerd Van Triest, wilde op de informatie-avond in het dorpshuis graag open en transparant zijn. Dus erkende hij dat er aan de Erveweg in Welsum geen ruimte is voor een uitloop van ruim 60.000 leghennen. ”Zo uit m’n blote hoofd”, zei hij, ”kunnen er maximaal 40.000 kippen naar buiten. Meer kan gewoon niet.”  Van der Weerd zelf gaf aan dat ”afhankelijk van de vraag van de consument” een deel van de kippen binnen blijft en dat de eieren van deze kippen als gewone scharreleieren worden verkocht.
Wat beide heren in al hun openheid niet vertelden, was dat aan de Erveweg 10 slechts ruimte is voor de uitloop van 25.000 leghennen. En als al deze 25.000 naar buiten zouden worden gelaten, dat er dan een overlap ontstaat met de uitloop aan de Zijlweg.
In de ontwerpbeschikking wordt niets gezegd over de omvang van de uitloop en of die wel voldoende is voor het aangevraagde aantal kippen. In de bijbehorende stukken is te zien en te lezen dat alle ruim 60.000 kippen dagelijks naar buiten gaan. Dat wordt dus straks een gezellig gekakel aan de Erveweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No spam *